Våra bostäder

Kärnfast uppför fn 70 lägenheter på Västergatan 9-11 och Skolgatan 18 i Billesholm. De första inflyttningarna skedde våren 2020 och därefter sker inflyttningar löpande till och med sommaren 2022 då samtliga 70 lägenheter står färdiga. Bostäderna är byggda i två plan med utvändig trappa upp till våningsplan 2 och utvändig loftgång på ovanplan. Förråd finns inne i lägenheterna samt ytterligare ett mindre kallförråd till vissa lägenheter. Miljöhus för avfall finns för varje hus. Alla lägenheter liksom balkonger och uteplatser är rökfria för allas skull.

De 70 lägenheterna upplåts som hyresrätter och fördelas mellan sex olika huskroppar. I de olika husen finns två-, tre- och fyrarumslägenheter. Lägenheterna är ljusa och yteffektiva med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Lägenheterna präglas av rymd och stor omsorg om material och detaljer. I lägenheterna finns helkalkade badrum, tvättmaskin och torktumlare i badrum i samtliga lägenheter.
Alla lägenheter har antingen rymlig uteplats eller balkong i varierande väderstreck. Lägenheterna på bottenplan har alla egen ingång från asfalterade trädgårdsgångar. De sex husen är placerade på en grönskande innergård med gräsmattor, stenläggningar och grönytor. Tomten Gröningen är ett före detta grönområde mitt bland villabebyggelsen i Billesholm och gränsar såväl till förskola som affärer och service. Den nya tågstationen i Billesholm för Pågatågen finns på bekvämt gångavstånd från Västergatan 9. Förråd finns i anslutning till respektive lägenhet för lägenheter i bottenplan och i separat byggnad för lägenheter på plan 2. Sophus i separat byggnad. Cykelställ finns på flera platser.

Lediga bostäder

Vi förmedlar våra lediga lägenheter på olika sätt beroende på om det är befintliga bostäder eller lägenheter under byggnation, samt beroende på vilken ort de ligger i.

För lägenheter i nyproducerade Billesholms Gård Gröningen på Västergatan i Billesholm hyrs lägenheterna ut via den här hemsidan. Gå in på intresseanmälan och gör en intresseanmälan på den lägenhet du är intresserad av så får du återkoppling från oss. Som bostadssökande måste du uppfylla följande kriterier för att bli tilldelad en lägenhet:

  • Vi tillämpar en inkomstregel som innebär att du ska ha ekonomiska förutsättningar för att klara hyran för den sökta lägenheten. Den disponibla inkomsten ska vara minst dubbelt så stor som månadshyran.
  • Inkomsten kan bestå av lön från anställning, försörjningsstöd, pension, inkomst från kapital, ersättning från försäkringar, bidrag (exempelvis bostadsbidrag, studiebidrag, underhållsbidrag, barnbidrag, sjukbidrag)
  • Du måste ha fyllt 18 år för att få en bostad.
  • Vi godkänner studenter med CSN som inkomst med borgensman. Borgenär ska ha en årsinkomst som motsvarar 2 gånger årshyran.
  • Vi kan komma att kräva boendereferenser.
  • Godkänd kreditupplysning samt gällande hemförsäkring under hyrestiden
  • Du får inte röka i våra lägenheter, på balkonger, uteplatser eller i loftgångar

Lediga lägenheter

Inflyttning 1 juli 2022, Rökförbud i alla lägenheter, på uteplatser och balkonger

1:a 48 kvm i ovanplan med balkong. Hyra 6 305 kr/mån.

I hyran ingår värme och vatten. Hushållsel och eventuell abonnemang för fiber tillkommer. Parkering för bil/MC går att hyra för 150 kronor/månad och plats. Observera att rökning är förbjuden, både i lägenheterna, på uteplatser och balkonger liksom i loftgångar.

Parkering

I anslutning till våra bostäder, finns parkeringar att hyra till respektive lägenhet. På parkeringsplatserna är det tillåtet att parkera en personbil eller en MC. När du blivit tilldelad en lägenhet är det möjligt att ansöka om en parkering via vårt kundcenter.

Översiktsbilder

Hus 3

planloesningar/hus3plan1
planloesningar/hus3plan2
planloesningar/hus3plan3

Hus 4

planloesningar/hus4plan1
planloesningar/hus4plan2

Orienteringsplan

planloesningar/orienteringsplan